Mach 3 help

Discussion in 'Software and Programming' started by canadianhorsepower, Feb 15, 2015.

Help Support HMEM by donating:

  1. Feb 16, 2015 #21

    canadianhorsepower

    canadianhorsepower

    canadianhorsepower

    Well-Known Member HMEM Supporter

    Joined:
    Oct 22, 2011
    Messages:
    1,671
    Likes Received:
    320
    thats fine but were do I set the 14,16,17 enable


    thanks
     
  2. Feb 16, 2015 #22

    Scott_M

    Scott_M

    Scott_M

    Well-Known Member

    Joined:
    Apr 13, 2013
    Messages:
    251
    Likes Received:
    76
    Location:
    Medina, Ohio USA
    Config/Ports and Pins /Output tab

    Don't forget to hit "Apply"

    Capture.jpg
     
  3. Feb 16, 2015 #23

    canadianhorsepower

    canadianhorsepower

    canadianhorsepower

    Well-Known Member HMEM Supporter

    Joined:
    Oct 22, 2011
    Messages:
    1,671
    Likes Received:
    320
    Ok I'll go and change those but that does
    not explain only one rotation:wall:

    Thanks
    Luc
     
  4. Feb 16, 2015 #24

    Scott_M

    Scott_M

    Scott_M

    Well-Known Member

    Joined:
    Apr 13, 2013
    Messages:
    251
    Likes Received:
    76
    Location:
    Medina, Ohio USA
    We better check the motor tuning page too.

    config / motor tuning

    I am assuming you are Metric ?

    These should be safe for metric, we'll fix it later when you know what screws you are using.

    Maybe the Enable will fix the one direction issue.

    Capture.JPG
     
  5. Feb 16, 2015 #25

    canadianhorsepower

    canadianhorsepower

    canadianhorsepower

    Well-Known Member HMEM Supporter

    Joined:
    Oct 22, 2011
    Messages:
    1,671
    Likes Received:
    320
    I'm using imperial
    I hook up another controller board
    and everythings work enable step but no dir Ill go and check it

    thanks

    Luc
     
  6. Feb 16, 2015 #26

    Scott_M

    Scott_M

    Scott_M

    Well-Known Member

    Joined:
    Apr 13, 2013
    Messages:
    251
    Likes Received:
    76
    Location:
    Medina, Ohio USA
    For imperial use these numbers for now. This would be for a 5TPI screw and 50 inches a minute rapids

    Capture.JPG
     
  7. Feb 16, 2015 #27

    Scott_M

    Scott_M

    Scott_M

    Well-Known Member

    Joined:
    Apr 13, 2013
    Messages:
    251
    Likes Received:
    76
    Location:
    Medina, Ohio USA
    Luc
    Do you have a link to your motors ?
    If they are 4 wire bi-polar and one direction works so should the other.
    If they are 6 wire and you wired them for bi-polar, they may be wired wrong.

    Scott
     
  8. Feb 16, 2015 #28

    canadianhorsepower

    canadianhorsepower

    canadianhorsepower

    Well-Known Member HMEM Supporter

    Joined:
    Oct 22, 2011
    Messages:
    1,671
    Likes Received:
    320
    Thanks for all your helpth_wav
    evrything works finewoohoo1

    I'm sending back the BOB'S board back:wall::wall:

    and the reason It did not want to switch cw or ccw
    is a deffective or could solder board:eek: I didn't check it yet
    I simply decide to check another driver boards and it worked fine
    and all the other axes also

    I will be running a belt drive with a ratio of two to one

    cheers

    Luc
     
  9. Feb 16, 2015 #29

    Scott_M

    Scott_M

    Scott_M

    Well-Known Member

    Joined:
    Apr 13, 2013
    Messages:
    251
    Likes Received:
    76
    Location:
    Medina, Ohio USA
    Great !!

    Glad it's going

    Scott
     
  10. Feb 16, 2015 #30

    canadianhorsepower

    canadianhorsepower

    canadianhorsepower

    Well-Known Member HMEM Supporter

    Joined:
    Oct 22, 2011
    Messages:
    1,671
    Likes Received:
    320

    Thank you very much for all your help
    will fixe the driver and post a video.:D

    If you look up in the sky and think it's an Flying Saucer
    think again it's that board that I just trown awayRof}

    now it's time for one of those
    *beer**beer*

    cheers

    Luc
     
    rcfreak177 likes this.

Share This Page